Mit sajátíthatsz el a rajztanfolyamon.

Mi az amit elsajátíthatsz egy rajztanfolyamon?

Természetesen rajztudásra tehetsz szert, ezen belül is konkrétan a térből rajzolás látásmódját amivel négy nap után bármit le fogsz tudni rajzolni. Ez konkrétabban azt jelenti, hogy térbeli rajzot tudsz létrehozni (térből vagy fotóról egyaránt) már a rajztanfolyamon is. Az, hogy ez milyen mértékben élethű, valóságos az attól függ, milyen mélyen vitted bele a figyelmedet. Minden egyes gyakorlással (minden egyes vonallal amit meghúzol) egyre jobban fejlődik az a készséged, hogy meg tudd figyelni a formákat és azok összefüggéseit. Ez pedig azt fogja eredményezni, hogy a rajzaid is egyre élethűbbek, realisztikusabbak lesznek.
A rajztanfolyamon fotóról is rajzolunk de sokkal fontosabbnak tartom a térből rajzolást. Azt lehet mondani, hogy a “hagyományos” értelembe vett “igazi” rajzolás ezt jelenti. Aki tud térből rajzolni annak egyszerű feladat lesz lerajzolni bármit fotóról. Ezért nagyrészt inkább a térből rajzolás látásmódjával foglalkozunk a rajztanfolyamon.

Emberi fej rajzolása térből.

A rajzoláson belül külön figyelmet fordítunk az emberi fej megrajzolására fotóról és térből is. Ezt a részt kiemelném 4 nap alatt a (teljesen kezdő szintről is, 80%-a a résztvevőknek így érkezik) eljutsz oda, hogy térből rajzolsz egy élő embert aki ott ül előtted.

Mikor ezt így kigondoltam kicsit meredeknek tűnt az elgondolás de a gyakorlat bebizonyította, hogy működik a dolog. Nagyon nagy fejlődésnek tartom ezt a rajztanfolyamon. A negyedik napon készült portrékat itt tekintheted meg: Portrérajzok térből.

A rajztanfolyam után.

Ezen kívül a 4 nap alatt eljutsz egy olyan szintre, hogy önállóan tudsz gyakorolni és ezáltal fejlődni a rajzolás területén. Természetesen ha a rajztanfolyam után segítségre van szükséged akkor nagyon szívesen állok a rendelkezésedre e-mail-ben, akár telefonon.

Mit adhat még a rajztanfolyam?

Másik dolog amit a rajztanfolyam elvégzése magával hozhat az a koncentrációs képességed fejlődése, amit a rajztanfolyam utáni gyakorlás révén fogsz majd tudni még inkább elmélyíteni. Tehát ha szeretnéd megtanulni a figyelmed fókuszálását, hogy arra tudj figyelni amire tényleg szeretnél és ne a külvilágod vagy a belső világod játékszere legyél.

Például az életben mire tudod használni? Ha ezt valaki jól csinálja akkor stressz helyzetben a figyelme irányításán keresztül eljuthat pillanatok alatt egy nyugalmi állapotba. Ez úgy történik, hogy olyan dolgokra irányítja a figyelmét amelyek a nyugalom a biztonság érzéséhez állnak közel. Ezek a dolgok lehetnek belső (ez egy állandóan kéznél lévő forrás ahova mindig fordulhatunk) érzések, gondolatok vagy külső érzések, gondolatok vagy éppen a külvilágban zajló események, rezgések.

Aki már nagyon tudatosan figyel az el sem jut a stressz állapotába csak ha úgy dönt, hogy ezt választja.

A figyelmed bárhol az élet területén (emberi kapcsolatok munka, család, sport, mozgás stb.) kamatoztatni tudod.

Önbizalom és rajzolás.

Egy másik fontos dolog az önbizalom emelésében is fontos szerepe lehet a rajztanfolyamnak. Amikor azt éled meg belül, hogy igen képes voltam megcsinálni és a tanfolyam után is alkotok, rajzolok akkor ez adhat egy önbecsülést. Megnyithat egy ajtót saját magad felé, ezáltal jobban megismered magad (nem a személyiségedre gondolok elsősorban) és akit ismerünk abban megbízunk. Vagyis egyenlő önbizalom. Ezt azt eredményezheti, hogy könnyebben kipróbálsz új dolgokat, rugalmasabbá válsz érzelmileg és gondolatilag is.

Véleményem szerint az “igazi” önbizalom független mindezektől amiket itt leírtam, hiszen itt most egy külső esemény az ami miatt érezhetünk magunkban valami újat, valami többet. Amikor majd nem az alapján viszonyulunk magunkhoz, hogy mire vagyunk képesek vagy mit értünk el vagy mit nem, hanem csak tudod, tiszteled és érzed önmagadban és azon kívül az életet úgy ahogy az van legyen szó bármilyen helyzetről.

Tehát ezek alapján azt hiszem bárkinek ajánlható a rajztanfolyam nyilván az kell hozzá, hogy érdekelje az illetőt a rajzolás 🙂 .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrző kérdés: