Jobb agyféltekés vagy sem?

 

Jobb agyféltekés tevékenység-e a rajzolás avagy mégsem? Azt gondolom elég érdekes kérdés és biztosan megoszlanak a vélemények is. Az én elgondolásom az, hogy itt a megoszlanak és a megosztás az ami inkább probléma és nem az, hogy a rajzolásért az agyunk melyik része felelős. Tapasztalataim alapján arra a következtetésre kellett jutnom, hogy ahhoz, hogy megtanulj rajzolni még csak azt sem kell tudnod, hogy van agyad vagy hogy annak milyen részei vannak. Olyan ez mint a légzés amikor nem figyelsz rá akkor is csinálod. A rajzolás is így működik a figyelmeden keresztül képes vagy megfigyelni a legapróbb részletekig a téged körülvevő formákat és amilyen mértékben ezt megteszed olyan mértékben fog hasonlítani a rajzod arra amit látsz.

A tudatos és “mély” figyelem az ami segít abban, hogy lerajzold a körülötted lévő világot nem pedig az, hogy a jobb agyféltekédet milyen mértékben vagy hogy milyen módszerekkel próbálod fejleszteni. Azt gondolom, hogy nem az agyunkkal van a baj (jobb vagy bal agyfélteke) hanem az információt azt az információ tengert (rezgések, frekvencia tartományok) amiben vagyunk nagyon kis mértékben fogjuk fel illetve vagyunk rá tudatosak. Persze ennek köze van az agyunkhoz is de nem kizárólagosan csak az agyhoz van köze.  Nagyon darabokra szedjük saját magunkat és próbálunk mindent fejből megoldani de az “információ tenger” vagy “energia óceán” mindenhol kapcsolódik nincs benne üres rész ahol határok lennének ezért minden információ a rendelkezésünkre áll minden pillanatban.

Tehát darabolunk nagyon és ha még az agyat is ketté osztjuk és különböző területeknek különböző feladatokat adunk nem csinálunk mást mint a részeket külön gyógyító nyugati orvoslás ami nem igazán veszi figyelembe (tisztelet a kivételnek) az ember teste mellett a lelki, szellemi oldalát.

Teljesen mindegy mit gondolsz a jobb agyfélteke és a rajzolás kapcsolatáról amit biztosan tudok neked állítani, hogy a rajzolás egy tanulható folyamat vagyis inkább pontosabb megfogalmazás az, hogy a figyelmedet használva, koncentrálással képes vagy rajzolni is valóságosan, térbeli, élethű rajzokat. Ha pl. eljössz hozzám hogy szeretnél tanulni rajzolni egyetlen egy szót sem kell ejtenünk a jobb agyféltekéről vagy az agyunkról ahhoz, hogy a gyakorlatban használd a figyelmedet a meglátásodat és hogy ezen változtass ha szükséges.

A figyelem nem csak az amikor valamire nézel és koncentrálsz rá erősen. Figyelem az is amikor valamit érzel például, és arra figyelsz, ez lehet testi érzés vagy lelki, érzelmi behatás de ugyanúgy a figyelmedet a gondolataidban is elviheted. Amiket mindannyian meg is teszünk minden nap, nagyon sokszor csak nem figyelünk rá közben, ezért olyan mintha meg sem történne vagyis az élet mellett élünk sok esetben, nem pedig benne.

A spirituális világ is hajlamos arra, hogy ketté válassza a két oldalt jobb és bal agyfélteke férfi-nő, stb. Természetesen ezek a pólusok léteznek, de itt is a meglátásunk az ami a pólusokat energiával látja el vagyis ami élteti őket. Tehát nem az lenne az elsődleges szempont, hogy igen ez egy férfi az egy nő hanem amikor már azt látod, hogy létező és ez az amire elsődlegesen figyelsz a férfi-női rész háttérbe szorul. Tudod érzékelni és tapasztalni is de a valóságod az egység lesz ami az alapodat adja. Fontos, hogy a figyelmünket hova irányítjuk mert azt bizony energiával látjuk el és tapasztalatokat teremtünk vele, ha erre a folyamatra rá tudunk látni ténylegesen, bele tudunk helyezkedni, akkor valóban lesz lehetőségünk arra, hogy mi válasszuk meg tudatosan azt, hogy mit akarunk megtapasztalni. Olyan egyszerűen mint amikor eldöntöd, hogy a piros vagy a kék pulóvered veszed fel…..

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ellenőrző kérdés: